پاتوق اهل نظر

پاتوقی برای اهل اندیشه و نظر

پاتوق اهل نظر

پاتوقی برای اهل اندیشه و نظر

حلقه ی قو، یکی از بزرگترین تصاویر دنیای نجوم

تصویری که در زیر می‌بینید یکی از بزرگ‌ترین تصاویری است که تا به حال آماده شده است.  این باقی‌مانده‌ی ابرنواختری که در فاصله‌ی ۱۵۰۰ سال نوری از ما در صورت فلکی قو (دجاجه) قرار دارد به حلقه‌ی قو مشهور است.


دوربین میدان دید باز تلسکوپ ۰٫۹ متری WIYN در کیت پیک آریزونا این تصویر را گرفته است. ابرنواختری که ۵-۱۰ هزار سال پیش در این منطقه منفجر شده، این ابر گازی را از خود به جا گذاشته است، پهنایی که ابرگازی در آسمان می‌پوشاند ۴۵ برابر پهنای ماه کامل است. در این تصویر هیدروژن آلفا، گوگرد و یون‌های اکسیژن به رنگ‌های سرخ، سبز و آبی دیده می‌شوند. چنین تصویری نشان می‌دهد که حتی تلسکوپ‌های کوچک هم اگر به دوربین‌های پیشرفته مجهز شوند می‌توانند تصاویری بسیار عالی و علمی بگیرند.
در سال ۱۷۸۴ برای نخستین بار ویلیام هرشل حلقه‌ی قو را رصد کرد و این سحابی آن‌قدر بزرگ است که هر بخش آن به عنوان سحابی و جرمی مجزا از بخش‌های دیگر نام‌گذاری شد. مثلاً NGC 6992, NGC 6995 ،IC 1340 که در سوی چپ تصویر دیده می‌شوند و NGC6974 و NGC6979 بالا و مرکز تصویر، NGC 6960 یا سحابی پرده (نقاب) در سوی راست تصویر دیده می‌شوند. ستاره‌ی درخشانی که در لبه‌ی غربی تصویر دیده می‌شود ستاره‌ی ۵۲- قو است که ارتباطی به ابرنواختر منفجر شده ندارد.


اخبار و مقالات آذر ماه 1391


"نجوم وفضانوردی"



نظرات 1 + ارسال نظر
باهری شنبه 19 دی 1394 ساعت 11:06 http://baher33.blogsky.com/

درود برجناب بریجانیان عزیز وگرامی

صبح تون بخیر ونیکی.

واقعا در برابر عظمت کاینات فقط می توان گفت:جل الخالق

ممنون از بابت این یادداشت کوتاه...ولی تامل برانگیز.

سلام و درود بیکران به محضر شریف استاد عزیزم
حقیقتا درست می فرمائید.
کائنات و جهان آفرینش مظهر عظمت اعجاب آور الهی و نشانه قدرت لایزال و بی انتهای پروردگار یکتاست.
بی اندازه سپاس و امتنان از نظرات همیشه زیبا و لطف و محبت و بزرگواریتون

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.